Mine bøger

Bøgerne på denne side er min produktion fra 1989 til i dag .

Det hele startede med to sange om danske helte, som blev optaget i den første store skolesangbog "Dansk Sang" i 1988.

Disse to sange var med i det hæfte, som udkom i 1980 under navnet "Sagn og Sang". Et hæfte, som opnåede at blive fint anmeldt i bla. Danmarks Radio og i Berlingske Tidende, og som dannede baggrund for en lang række koncerter rundt i hele Danmark på skoler, efterskoler, ungdomsskoler, højskoler og i viseklubber og foreninger. Sangene slog an og blev populære - og især i friskolekredse var der rift om bøgerne - og 8 af sangene kom med i friskolernes sangbog.

Makkerskabet med Esther Traneberg medførte to udgivelserr mere i samme genre: Regnar Lodbrog og Rolf Krake.

Derefter var det "Sange om ..." serien, som startede med troldene. Og et kig nedover denne side giver et indblik i, hvor denne serie kom hen.

Sideløbende med mine egne udgivelser dannede jeg makkerpar med Bente Søndergaard omkring "Eller hva'..."-serien. Efter tre bind i serien kom Christian Vardinghus ind i redaktionsudvalget, og vi har siden rundet bind nr. 6.

Efter udgivelsen af min egen cd "Alt hvad du hører" fandt forlaget at der var basis for en sangbog med Sten Lerche-sange, og det blev til bogen "Jeg kan en sang".

Sagn og Sang
Stacks Image 5
Sagn og Sang
Min allerførste udgivelse - i 1989. Indholdet i bogen er en blanding af gammelt og nyt - kendt og ukendt. Digtene er skrevet af Grundtvig, Ingemann , Blicher m.fl. De gamle digte har fået nye melodier, og jeg håber, at mine nye melodier kan være med til at viderebringe sagnene med deres budskab om godt og ondt, klogskab og dumhed, mod og fejhed, kærlighed og had - kort sagt LIVET -
...eller hva' med den her?
Stacks Image 59
"..eller hva' med den her?" supplerer forlagets store sangbog dansk sang med:

1. Helt nye sange, der her udgives første gang.

2. Sange udvalgt i forskellige udgivelser fra det seneste årti.

3. Udenlandske og danske sange, som kendes fra medierne. Fx: Eric Clapton: Tears in Heaven, Scorpions: Wind of Change, Sanne Salomonsen: When You Walk in The Room, The Beatles: Lady Madonna.

Sang og sammenspil fra 4. klasse, 84 sange, becifringer, klaver- og guitarstrums, ideer til flerstemmig sang, ideer til form, intros, mellemspil og outros.
Eller hva' med den her... Etteren
Stacks Image 72
Sang og sammenspil for folkeskole, musikskole, efterskole, højskole, gymnasium, HF og seminarium.
84 rytmiske sange med tips til flerstemmighed og sammenspil. En gennemrevideret udgave af den meget populære Eller hva med den her? fra 1993. Ud er gået 17 sange, og ind er kommet det samme antal. De gamle sange har samtidig fået et servicetjek.

Smoke on the Water · Tears in Heaven · Summertime · Eight Days a Week · How am I Supposed to Live Witout You · Lady Madonna · Come Together · Hodja fra Pjort · Fever · I Just Called to Say I Love You · House of the Rising Sun · Kald det kærlighed · And so This is X-mas · Ind til dig igen · Wind of Change og 69 andre stensikre sange til musikundervisningen.
...eller hva'toeren
Stacks Image 141
Bind 2 i serien med rytmisk sang og sammenspil for folkeskole, musikskole, gymnasium, seminarium mv. 67 sange med becifringer, lette korstemmer og ideer til sammenspil. Stof til mange timers lærerig og spændende samvær om sang og musik.

Indbundet bog
Populære "mediesange" fra de seneste ca. 40 år veksler med helt nye danske sange og melodier, som har vist deres levedygtighed i B-serieudgivelserne. Sangene er ordnet alfabetisk. De første 10 sange giver et indtryk af, hvordan antologien er skruet sammen.

All My Loving/John Lennon og Paul McCartney. Alt, hvad du hører/ Sten Lerche/Esther Traneberg. Another Brick In The Wall/Roger Waters. Bad Moon Rising/J.C. Fogerty. Barbara Ann /F. Fassert. Be My Baby/P. Spector, E. Greenwich og J. Barry. Brevet fra ham/ Erik Sommer og Jesper Kallesøe. Bring It On Home/Sam Cooke. Can You Feel The Love Tonight /Elton John og Tim Rice. California Dreamin'/J. Phillips og M. Gillian., Og 57 andre sikre "hits".

Box med 4 stk. CD
Samtlige melodier indspillet efter sangbogen. Lær melodierne fra CD'erne og få tips til udførelsen i en sammenspilssituation
Regnar Lodbrog
Stacks Image 154
Esther Traneberg fortæller historien om Regnar Lodbrog. Sten Lerche har sat musik til. Sangene er indsunget på CD af Sten Lerche. CD'en rummer desuden en genindspilning af de bedste sange fra Sagn og sang. CD'en bærer titlen Skjaldens sange.
...eller tre'eren
Stacks Image 165
Bogen består af 3 kategorier af sange:

1. Udenlandske " mediesange" , særligt engelsksprogede sange.
2. Nye danske sange, skrevet specielt til denne sangbog.
3. Sange plukket fra forskellige antologier, udkommet i de seneste år.

83 sange med tips til flerstemmighed og sammenspil.

Sangbogen sigter først og fremmest på brug i musikundervisningen i folkeskole, musikskole, gymnasium, HF og seminarium, og målgruppen er børn og unge fra ca. 10 år.

Alle sangene i bogen er velegnede til sammenspil. Sangene er becifrede og flere steder er der angivet forslag til fx. klaver- eller guitarstrums, ligesom der forekommer ideer til flerstemmig sang og opbygning af nummeret, herunder forslag til intro, mellemspil og outro.
…Fireren
Stacks Image 176
54 sange med tips til flerstemmighed og sammenspil.

Bag duggede ruder, Black Magic Woman, Candle In The Wind, Crocodile Rock, Danse i måneskin, Fragile, Hjertet ser, I’m Outta Love, Light My Fire, Love Is A Matter, Moondance, Når lyset bryder frem, Regndans, Shower The People, The Rose, What Took You So Long, Zididada Day og mange andre.
Rolf Krake
Stacks Image 187
Rolf Krake
Af Skjoldungernes saga.

Det 3. hæfte med sagn og sange. Denne gang om Rolf Krake og Skjoldungerne. Teksterne er skrevet af Esther Traneberg.
Sange om trolde
Stacks Image 198
Ny serie med emnesange for skolens yngste klasser. Nye og gamle sange, rim og remser med tilknytning til emnet. Bagest i hæftet oplæg til dramatisering i form af en rammefortælling med udgangspunkt i emnet
5’eren
Stacks Image 209
5'eren
61 rytmiske sange med tips til flerstemmighed og sammenspil. Bonsoir Madame · Blowing In The Wind · De smukke unge mennesker · Deirdres Samba · Du er ikke alene · Feel · Hungry Heart · Smuk og dejlig · Lanternen · Nothing Compares 2 U · Nothing Else Matters · Sig du’ ka’ li’ mig · Smooth Operator · Sweet Home Chigago · Truly, Madly, Deeply · Waterloo · You Can Leave Your Hat On og mange andre store hits.
Sange om sørøvere
Stacks Image 220
Sørøvere, eller pirater, som de også blev kaldt, var havets tyveknægte og røvere. Så længe der har været skibe, har der været sørøvere, og der er faktisk stadig steder i verden, hvor skibe kan risikere at blive overfaldet af sørøvere. Spændingen og dramatikken i sørøveri kommer man ikke udenom.
Bind 2 i serie med emnesange for skolens yngste klasser. Nye og gamle sange, rim og remser med tilknytning til emnet. Bogen rundes af med en sørøverhistorie, hvor personerne fra nogle af sangene indgår. Historien kan bruges som oplæg til en dramatisering af sørøverlivet, og sangene kan naturligt komme ind i denne sammenhæng.
Sange om nisser og gårdboer
Stacks Image 231
Nisser er nisser hele året, og ikke kun i december måned. Sangene og historierne i denne bog handler om nisser; men det er ikke en julesangbog. Det er en bog om de "rigtige" nisser; de nisser, som bør have en væsentlig placering i den danske folketradition, og som børnene gerne må kunne skelne fra den kommercielle julenisse.
Det er derfor en bog, som vil kunne inspirere til emnearbejde og tværfagligt arbejde om nisser for de yngste klasser hele året rundt.
Sten Lerche har samlet en række sange om nisser og gårdboer - flest nye, men også et par gode gamle kendinge, og bogen rundes af med sjove nissehistorier, som tager afsæt i sangenes handling og i den folketraditionelle opfattelse af nisser.
Sange om riddere og skønjomfruer
Stacks Image 242
Riddere og borge, våben og kamp, skønjomfruer og drager.
Der er nok at tage fat på, hvis man bestemmer sig for et emnearbejde, som tager fat på disse ting. Sten Lerche har samlet en række sange, som kommer godt rundt om emnet. Til hver sang knytter der sig en fortælling, som evt. kan danne baggrund for dramatisering. Sange og fortællinger kan også kombineres og være udgangspunktet for en musical, som vil appellere til såvel piger som drenge i mellemgruppen.

Bind 4 i serien: Emnesange for de yngste klasser og mellemgruppen
6’eren
Stacks Image 253
6'eren
Sangbogsudvalg: Sten Lerche, Bente Søndergaard, Christian Vardinghus
Nyere rock- og popsange med forslag til 2.- og 3.-stemmer, strums, intro, outro, mellemspil og form. Sange af bl.a. Robbie Williams, Stevie Wonder, Rasmus Nøhr,Tim Christensen,TV2, Big Fat Snake, U2,
Danser med drenge, Bruce Springsteen, Amy Winehouse og Coldplay. De 5 foregående bind slides op i rigtig man-ge skoler og gymnasier. Bind 6 bliver ingen undtagelse.
Sange om hekse
Stacks Image 264
Sange om hekse
Et af formålene med denne bogs sange og skuespil er at bidrage til, at børnene får et blik bag om heksebegrebet og ikke mindst, at børnene har en baggrundsviden, når de er med til at kreere heksen til sankthansbålet, så denne temmelig makabre tradition ikke blot bliver til fest og ballade, men bliver en påmindelse om et sort kapitel i den europæiske historie, som selvfølgelig skal huskes og tages ved lære af.
Nyt hæfte i serien “Sange om...”. Tidligere udkom Sange om nisser og gårdboer, Sange om riddere og skønjomfruer, Sange om sørøvere og Sange om trolde. Og det er hæfter, der slides op fra 3.-6. klasse.
Jeg kan en sang
Stacks Image 275
Jeg kan en sang

Komponisten og skjalden Sten Lerche i selskab med sine 4 yndlingsdigtere: Esther Traneberg, Eva Chortsen, Jette Buchanan og ... N.F.S. Grundtvig. 15 nye og ældre sange i skøn forening, alle med stærke melodier og tekster. Cd’en indeholder dels helt nye indspilninger og dels 5 indspilninger fra cd’en “Skjaldens sange”.
Sange om engle
Stacks Image 286
Sange om engle
I Bibelen kan vi læse om engle. Men derudover har talrige billedkunstnere skildret dem. De indgår i poesi, drama, musik og dans. Vi møder dem i folkekunsten og i den moderne filmkunst, og mange mindes de beskyttende engle fra barndommens godnatsange. På den måde har vi fået en forestilling om englenes væsen og om, hvordan de ser ud. Vi kender dem som indbegrebet af det gode. Og englene er kommet for at blive!
Skolefagene kristendomskundskab, dansk og billedkunst. 1.-6. klasse.
Til Sange om engle fås en cd med alle sange indspillet med og uden forsanger.
Læs om de 5 første bind i serien med ”Sange om” på www.dansksang.dk