Profil

Født 1949 i Hornbæk ved Randers.

Efter realeksamen og handelseksamen I lære som skibsmægler , men fandt ud af at det ikke var min ”hylde”, og sejlede i stedet jorden rundt med det gode skib M/S Bogota i 1968/69.

HF eksamen 1970 og lærereksamen 1974 fra Ranum Statsseminarium.

Ansat ved Aars kommune 1974 – 1989 dels som lærer, og fra 1978-1988 også som musikskoleleder for Aars Kommunes Musikskole.

Fra 1989-2011 ansat ved Nibe skole.

1991-92 musik- og engelsklærer hos father Brennan på børnehjemmet i Pattaya, Thailand.

Medlem af Nordjyllands Amts Musikråd 1986-2002

Fra 1986 hovedbestyrelsesmedlem i Folkeskolens Musiklærerforening. Med i foreningens forretningsudvalg fra 1998 og formand for Organisationsudvalget fra 2002.


Har udgivet div. bøger og cd’er på forlaget Dansk Sang:
3 bøger og cd’er med med sagn og sange.
6 bøger og cd’er med sange og fortællinger om trolde, sørøvere, nisser, riddere og skønjomfruer, hekse og i 2011 engle
Medredaktør på sangbogsserien ”…eller hva’ med den her”, som omfatter 6 bind.
I 2007 udkom bogen "Jeg kan en sang" - udelukkende med sange med mine egne melodier.

Aktiv musiker:
25 år med som trommeslager og sanger i jazzorkestret ”Fætter Orlas Jazzkapel”


Leder af folkemusikgruppen "Hjorten, lærken og vildanden", som i 90'erne spillede på festivals rundt omkring, og i 1992 var på turné til Grønland - nu under navnet "Evelina".

6 år som sanger og ”elektronblæser” i swingbandet ”JaDa Band”
Skolekoncerter og lign. i hele landet med udgangspunkt i børneudgivelserne.
Viseaftener i viseforeninger, klubber, på ungdoms- og højskoler

… og lidt om cd’en ”alt hvad du hører”
”Jeg vil ikke sidde som 20-årig og ærgre mig over de ting, jeg ikke fik gjort”.
Frit citeret efter Ras (11 år) fra Aalborg efter at have vundet MGP.
Nogenlunde den samme tanke havde jeg, da jeg begyndte projekt ”alt hvad du hører”.
Studiearbejdet var jeg rimelig dus med efter at have indspillet 7 cd’er til mine udgivelser for forlaget Dansk Sang. Her havde jeg dog været ”bundet” af de pædagogiske idéer, der ligger bag disse udgivelser – de skulle være pæne og nydelige og følge forlægget – ingen slinger i valsen.
Men nu skulle det være – mit eget projekt, hvor jeg kunne skrige mig hæs og skabe mig, som jeg havde lyst. ”I Himmerlands dale” er titlen på en digtsamling af Nibedigteren Hans Povlsen (1886 – 1966). En del af disse digte har jeg skrevet musik til, og tre af dem er med her: Den smukke naturbeskrivelse ”Nocturne”; faderens afsked med sønnen, som drager på langfart ”Til havs”, og til sidst ”Glemsom” – en lun beskrivelse af den gamle mand, som ikke kan falde i søvn. Mine trofaste leverandører af digte til børneudgivelserne, Ester Traneberg, Eva Chortsen og Jette Buchanan har andet end digte for børn i skrivebordsskufferne, og fra dem har jeg fået materialet til de øvrige sange på cd’en. Bl.a. Eva’s ”Verden er lys” – også kendt som Nibe skoles sang. Bl.a. sunget af det ganske land på Spil Dansk dagen 2004 – her i en mere rocket version.
Preben Trads, som har produceret pladen og også spillet med på flere af numrene, har endnu engang imponeret mig med sit kendskab til teknikken, sin musikalitet og sit dejlige himmerlandske sindelag.
Det har været en stor fornøjelse at inddrage alle musikere og sangere i mit musikalske univers, og med den store indsats, som alle har ydet, er resultatet kommet til at stå mål med mine største forventninger.

Pladen er tilegnet Sille, Marie, Kirstine og Mikkel.
Deres kærlighed, energi og livskraft har afsmittende effekt på faren/morfaren, så gennemførelsen af projekt ”alt hvad du hører” blev mulig.


Presse
Interview fra Dansk Sang med Sten Lerche - Download PDF

Pressefoto af Sten Lerche - Download .JPG